Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Sterren kijken in Artis

zaterdag 12 maart - 19:00 tot 23:00

Vrijwillige bijdrage

Kom na sluitingstijd naar Artis om door het heelal heen te vliegen tijdens Sterrenkijkavond in het Artis-Planetarium. Ook dit jaar doet Artis mee aan de landelijke Sterrenkijkdagen, met een interactief programma voor de kleine en grote ruimtereiziger.

Buiten bekijk je door telescopen de kraters van de maan, zoek je naar dubbelsterren en sta je oog in oog met de Orionnevel. De Volkssterrenwacht Amsterdam en vrijwilligers van het Planetarium staan klaar om je te helpen navigeren tussen de sterren en antwoord te geven op al je vragen.

Binnen kun je een eigen ideale planeet ontwerpen of maak je een sterrenklok, waarmee je ’s avonds altijd de tijd op zak hebt. Wil je weten hoe maanfasen werken, of iets buitenaards aanraken? Schuif dan aan bij Stand-up Astronomy in het Planetariumcafé en vergroot je kennis over het heelal.

Daarnaast kun je elk half uur een ruimtereis maken in de koepel van het Planetarium. Tijdens deze speciale live-voorstelling word je meegenomen langs de maan, de planeten en de sterren en neem je zelfs een kijkje buiten ons eigen sterrenstelsel. Zo kun je ook bij bewolking heel veel sterren in Artis zien.

Sterrenkijkavond in Artis is een gratis evenement. Uw vrijwillige donatie steunt het voortbestaan en de vernieuwingen van Artis. Tijdens Sterrenkijkavond zal het via een QR-code gemakkelijk zijn om vrijwillig te doneren.

Gegevens

Datum:
zaterdag 12 maart
Tijd:
19:00 tot 23:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorie:

Locatie

Artis Planetarium
Plantage Kerklaan 59I 1018 CW

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.