Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Summer of Music: Masterclass Kinetic Sculptures. In het Pleintheater

zondag 18 augustus om 13:00

€25,00

Participatieve workshop met kinetische sculpturen, dansers en muzikanten.

Maria Blaisse (1944) werkt vanuit haar transdisciplinaire ontwerpstudio in Amsterdam al meer dan 45 jaar met de Torus (een rubber binnenband) aan een permanent vormonderzoek dat zich zeer consistent en trans-disciplinair ontwikkelt. Voor haar is dit zowel een energetisch veld als een materiële vorm, die vorm en beweging samenbrengt; de oorsprong en verbinder van alle andere vormen die in haar werk ontstaan, en ook de katalysator voor samenwerkingen wereldwijd met onder andere musici, componisten, dansers, architecten, wetenschappers en ingenieurs.

Zij ontving voor haar werk diverse nominaties en de Emmy van Leersum oeuvreprijs.

Op 18 aug zullen er verschillende improvisaties zijn met muziek en dansers met de bamboe structuren die van vorm veranderen. Waarin de werkwijze van Kate als componist en die van Maria als vormgever overeenkomsten hebben.

Ook zal er een interactieve presentatie zijn met film over het werken met de torus.
SUMMER OF MUSIC
Plein Theater biedt een podium aan hedendaagse muziek. Avontuurlijke en kleinschalige uitvoeringen, nieuwe composities en toonaangevende musici; In onze serie Nieuwe Noten Amsterdam krijg je maandelijks de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. In de zomer van 2024 zetten we de deuren van ons productiehuis wagenwijd open. In de Summer of Music in en rondom het Plein Theater in Amsterdam Oost ontdek je multidisciplinaire composities, krijg je exclusieve work-in-progress inkijkjes en kan je deel uitmaken van bijzondere onderzoeksprojecten. #GetInvolved!

KATE MOORE | ARTIST-IN-RESIDENCE 2024
Elke zomer nodigt Plein Theater een artist-in-residence uit, een kunstenaar die een aantal weken de kans krijgt om een uitvoering verder door te ontwikkelen en buurtbewoners en geïnteresseerden te betrekken bij het maakproces. We zijn enorm enthousiast om componist Kate Moore te verwelkomen als de artist-in-residence 2024!

Kate Moore woont zelf ook in Amsterdam Oost en is niet zomaar een componist; ze heeft internationale erkenning verdiend en haar werken worden uitgevoerd door toonaangevende ensembles. Ze heeft verschillende prijzen op haar naam staan, waaronder de Gieskes-Strijbus Podiumprijs in 2022 en de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs in 2017. Bovendien heeft ze haar eigen ensemble, het Herz Ensemble, opgericht!

 

Gegevens

Datum:
zondag 18 augustus
Tijd:
13:00
Kosten:
€25,00
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.