Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Sweelinck speelt Sweelinck | UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

zondag 24 oktober - 12:30

€20,00

Het studentenorkest van de Universiteit van Amsterdam bestaat sinds 1878. Daarmee is dit symfonieorkest het oudste van Nederland. Al vanaf de oprichting draagt het orkest de naam van Jan Pieterszoon Sweelinck. Het orkest heeft echter nog nooit een werk van deze componist gespeeld – in Sweelincks tijd bestond het symfonisch orkest namelijk nog niet. Daar komt tijdens het Sweelinck Festival, bijna 150 jaar na de oprichting, eindelijk verandering in.

Componist Bart Visman geeft zijn visie op Sweelinck in een compositie die hij, in opdracht van het festival, speciaal schrijft voor UvA-orkest J.Pzn Sweelinck. Visman maakt een collage van zijn favoriete fragmenten uit Sweelincks oeuvre en verbindt deze op een eigenzinnige wijze. Het eindresultaat verwijst naar Sweelinck, maar tegelijkertijd is het onmiskenbaar Bart Visman.

Uitvoerenden
UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck
Konradin Herzog dirigent

Programma
Bart Visman nieuw werk op basis van muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck (wereldpremière)

€ 20,00 | € 16,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 24 oktober
Tijd:
12:30
Kosten:
€20,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.