Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Symfonieorkest Conservatorium Brussel + Jan Michiels. In Muziekgebouw

vrijdag 24 november om 20:15

Het Symfonieorkest van het Brusselse Koninklijk Conservatorium brengt een zeldzame uitvoering van een van Helmut Lachenmanns grootst opgezette klankexploraties. Ausklang is een typerend avontuurlijk stuk van de inmiddels bijna negentig jaar oude Duitse klanktovenaar. Hoewel al bijna 40 jaar geleden gecomponeerd, werpt het nog steeds een fascinerend nieuw licht op het wezen van klank. Hoe resoneert de piano? Hoe maak je door uit te gaan van klank geheel nieuwe muziek?

Voor deze uitvoering werkt Lachenmann zelf een week met de Brusselse studenten aan de interpretatie van zijn stuk. Zo maakt hij deze jongste generatie topmusici vertrouwd met het boeiende vocabulaire van de inmiddels alweer bijna vergeten 20e-eeuwse avant-garde. Mendelssohns Vioolconcert, gecomponeerd vanuit een totaal andere muzikale esthetiek, geeft een intrigerend contrasterende context. Maar vergis je niet: ook dit melodieuze meesterwerk uit de romantiek gaat net zo over muzikale fantasie als dat van Lachenmann.

Uitvoerenden
Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Brussel
Bart Bouckaert dirigent
Jan Michiels piano

Programma
Felix Mendelssohn Bartholdy Vioolconcert in e
Helmut Lachenmann Ausklang voor piano en orkest

€ 33,00 | € 26,50 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 24 november
Tijd:
20:15
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.