Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Tentoonstelling Bits of You

11 december 2021 - 10:00 tot 17:30

Gratis

Op 11 december is de tentoonstelling Bits of You gratis te bezoeken. In zes paviljoens ontdek je stap voor stap hoe jouw data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over je identiteit en gedrag. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst.

Naast de tentoonstelling is de interactieve installatie Zintuigen van Amsterdam te bezoeken. De installatie informeert over de sensoren in Amsterdam en hoe deze de stad slimmer maken.

Vrijdag 10 december is het Internationale Dag van de Mensenrechten. Op die dag en het weekend erop kun je meer te weten komen over digitale mensenrechten. Wat gebeurt er met de data die je online deelt? Wat zijn algoritmen en waar kom je die allemaal tegen in de stad?

 

Gegevens

Datum:
11 december 2021
Tijd:
10:00 tot 17:30
Kosten:
Gratis

Locatie

De Studio van Nemo
Gebouw 027A, Kattenburgerstraat 5 1018 JA

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.