Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Tentoonstelling en performance | Sol Enae Lee & Fire is scary

zondag 5 december - 15:30 tot 18:30

Gratis

Tentoonstelling en performance van collectief Fire is Scary met Sol Enae Lee en Gordon H. Williams. Speciale performances op 5 en 18 december om 15.30 uur, 17.00 uur en 18.00 uur.

So you should play on a swing is een delicate samenwerking van kunstenaar Sol Enae Lee met Gordon H. Williams. Naast een visuele presentatie in de ruimte van Bradwolff Projects, zijn er op verschillende data live performances.
De praktijk van Sol Enae Lee draait om vertalen en gaat verder dan semiotiek alleen. Ze grijpt vertalingen aan in de meest brede zin en beschouwt ze als een medium op zich, in plaats van als een middel om over talen heen te communiceren. Enae Lee schreef teksten over zaken waar we als mens geen woorden voor hebben, zoals de grens tussen droom en werkelijkheid, binnen en buitenwereld, realiteit en fantasie, dag en nacht.
Enae Lee analyseert tekstuele werken van anderen, van haarzelf, en gebruikt woorden om partituren te produceren in de vorm van diagrammen, korte poëtische teksten en tekeningen. Deze partituren vormen zowel de basis van een continu proces van vertaling tussen verschillende media, als de manier om teksten op verschillende manieren vorm te geven. Daarvoor verkent ze de performatieve aspecten van bewegingen, licht en geluid. Zo toont ze op geheel eigen wijze de elasticiteit van taal.

Voor So you should play on a swing vertaalde Enea Lee haar poëzie van het Koreaans naar het Engels en terug. Door de vertaalprocessen transformeren de woorden in haar teksten steeds opnieuw en verschuiven betekenissen. Deze manier van omgaan met taal vormde, naast de teksten zelf, het startpunt voor het componeren door Gordon H. Williams.

Gordon H. Williams bestudeert in zijn werk de menselijke omstandigheden met een focus op affect, perceptie en relatie. Hij werkt in samenwerkingsprojecten bestaande uit partituren, performances, teksten en video’s die proberen manieren van samenzijn realiseren op basis van intimiteit, hoop en vrijgevigheid. Williams kreeg de vrijheid naar eigen interpretatie een arrangement te maken dat uitgevoerd wordt door muzikanten Augustin Faundez Rojas en Ariel Sin Yu Lee. Tezamen met Enae Lee en Williams zijn zij het collectief Fire is Scary.

Gegevens

Datum:
zondag 5 december
Tijd:
15:30 tot 18:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Bradwolff Projects
Oetewalerstraat 73 1093 MD

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.