Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Tentoonstelling In memory van het nagelaten werk van Olaf van der Beek

zaterdag 28 augustus - 11:00 tot 17:30

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every day that begins at 11:00, repeating until 29 augustus 2021

In de jaren na zijn opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam heeft Olaf zijn eigen stijl en techniek gevonden. Zowel in het vroege als het late werk komt een aantal thema’s steeds terug: De jazzmuziek, de oorlog, het menselijk tekort en het dagelijks bestaan.  Maar altijd is er ook die ironie en mededogen die zo typerend zijn voor zijn werk, waardoor het licht blijft.

Het Rijk, de gemeente Amsterdam, het Gemeentearchief, het Stedelijk en particulieren hebben werk van hem gekocht. Maar ervan leven kon hij – net als zoveel anderen – niet. Om het hoofd boven water te houden gaf meer dan 30 jaar een paar dagen per week creatieve begeleiding aan gedetineerden in de extra beveiligde strafinrichting van Scheveningen.

Toen hij daarmee stopte, had hij eindelijk alle tijd om alleen nog maar dat te doen waar hij gelukkig van werd; zijn eigen verhaal vertellen – in die onmiskenbaar eigen stijl van hem.
De laatste 12 jaar in Loods 6, in het atelier dat hij deelde met Rob Schotsman.

Gegevens

Datum:
zaterdag 28 augustus
Tijd:
11:00 tot 17:30
Activiteiten Categorie:

Locatie

Bagagehal
KNSM-Laan 289 1019 LB

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.