Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

The Classical Oboe Quartet. Bij Splendor

maandag 18 december om 20:00

€16,50

De onduidelijkheid of Mozart bij zijn bezetting van de baspartij van het hobokwartet een cello of een contrabas bedoelde, vormt het uitgangspunt voor dit recital. De hobo had in de klassieke periode virtuoze hoogten bereikt, waarbij veel componisten voor dit nog steeds evoluerende instrument componeerden. Het hobokwartet van Mozart blijft een van de hoogtepunten van het hoborepertoire, waarbij de combinatie van de timbres van hobo en strijkers bijzonder aangenaam in het gehoor ligt.

Het voorwoord bij de Bärenreiter-editie van het Mozart Hobokwartet vermeldt de eigenaardigheid van de handtekeningpartituur die de baspartij de dubbelzinnige markering van basso geeft – bedoelde hij cello of contrabas? Tot nu toe heb ik altijd het Mozart Hobokwartet met cello gespeeld en in dit recital zal ik de meerduidigheid omarmen en samen met Julija Hartig, Emi Ohi Resnick en Wilmar de Visser dit pareltje van een kwartet met contrabas ten gehore brengen. Het programma wordt aangevuld met andere prachtige hobokwartetten van Mozart’s tijdgenoten Carl Stamitz en Johann Christian Bach.

Gegevens

Datum:
maandag 18 december
Tijd:
20:00
Kosten:
€16,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Amsterdam, 1011 LX
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.