Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

The Evergreen | Ragazze Quartet

zondag 28 februari - 15:00 tot 17:00

Gratis

Het Ragazze Quartet is altijd op zoek naar een verrassend perspectief op de muziekgeschiedenis. Ditmaal gaan ze met zevenmijlslaarzen door tijd en ruimte en laten onvermoede echo’s horen. Van twee delen uit Mozarts geniale Strijkkwintet in g springen ze naar de ruwharige innovatiedrift van twintigste-eeuwer Béla Bartók, tot wiens muziek de Ragazze zich sterk aangetrokken voelen. En als klap op de vuurpijl is er een gloednieuw stuk dat Caroline Shaw, de jongste Pulitzerprijswinnaar ooit, speciaal voor hen heeft gecomponeerd.

Alleskunner Shaw zorgt met haar bescheiden, haast naïeve bravoure steevast voor opwinding en ontroering. The Evergreen noemt ze ‘haar klimaatstuk’. Opwinding te over ook bij Bartók: zijn zes weerbarstige, maar onweerstaanbare strijkkwartetten vormen een mijlpaal in het genre. Als eerste Nederlandse strijkkwartet namen de Ragazze de hele cyclus op: deel 1 verscheen in 2019, deel 2 volgt dit najaar. In Mozarts Strijkkwintet krijgt het Ragazze Quartet hulp van altvioliste Judith Wijzenbeek.

Gegevens

Datum:
zondag 28 februari
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.