Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

The Fortunate Sons | Q-Factory

vrijdag 16 september - 20:00

€23,00

Na de zeer succesvolle tour ter gelegenheid van “CCR; 50 jaar na Woodstock” in 2019 staan The Fortunate Sons in 2022 opnieuw bij ons op de planken met een eerbetoon aan een CCR mijlpaal; In juli 2020 was het namelijk 50 jaar geleden dat Creedence Clearwater Revival (CCR) haar meest succesvolle album, Cosmo’s Factory, uitbracht. Een album dat ruim 50 jaar na dato gezien wordt als het absolute hoogtepunt uit de Creedence album catalogus.

Cosmo’s Factory is een album dat gekenmerkt wordt door een grote diversiteit aan stijlen, maar ook echte krakers als “Who’ll stop the Rain”, “Travelin Band” en “Up around the bend”. Van de 13 CCR noteringen in de afgelopen top 2000 zijn er maar liefst 5 nummers afkomstig van Cosmo’s Factory. De experimenteerdrift van CCR op deze plaat is terug te horen in de ruim 7 minuten durende opener “Ramble Tamble”. Ook worden met maar liefst 4 covers rock ‘n’ roll helden Elvis, Bo Didley en Roy Orbinson geëerd. Met als meest bekende van deze reeks covers de iconische en meeslepende vertolking van Marvin Gaye’s “I heard it through the grapevine”.

Met Cosmo’s Factory leverden John Fogerty en zijn mannen een absoluut meesterwerk af. Een album dat het zonder enige twijfel verdient om in de 2022 tournee van The Fortunate Sons een centrale plek in te nemen. Naast de integrale vertolking van Cosmo’s Factory zal de show aangevuld worden met de grootste hits van CCR tot een ruim twee uur durend feest der herkenning.

Gegevens

Datum:
vrijdag 16 september
Tijd:
20:00
Kosten:
€23,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Q-Factory
Atlantisplein 1 1093 NE
Site:
q-factory-amsterdam.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.