Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

The Improtrain: Hupata! & Wilbert de Joode solo

vrijdag 11 juni - 19:00 tot 20:00

Naast saxofoon, piano en percussie maken allerlei kleine instrumenten en ander speelgoed deel uit van het geluid van Hupata. De drie bandleden Ada Rava, Marta Warelis en Yung-Tuan Ku delen elkaars gevoel voor humor en fantasie. In hun improvisaties kunnen melodie en noise afgewisseld worden met ruimtelijke, verstilde passages, die net als de ademhaling en de getijden hun eigen tijdscyclus kennen.

De Argentijnse saxofonist Ada Rava, de Poolse pianist Marta Warelis en de Taiwanese percussionist Yung-Tuan Ku leerden elkaar kennen in Amsterdam. Al bijna vijf jaar vormen ze Hupata, waarvan afgelopen zomer het album Microclimates uitkwam op het Amerikaanse label Astral Spirits. De muziek is sterk beeldend, net als de titels op het album: Dragon Tiger Buffalo, Urban Heat Island en House in the Tall Grass, bijvoorbeeld.

Vooraf een solo van nog zo’n improvisator pur sang: Wilbert de Joode. De Joode wordt gewaardeerd als een krachtige vrije geest die altijd verder blijft zoeken en risico’s durft te nemen. In 2016 won hij de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs.

Drie verschillende shows van dezelfde band op één avond. Drie shows waar de musici alles uit de kast halen. Drie shows die zodanig van elkaar verschillen dat je ze eigenlijk alledrie moet meemaken. Met 11 juni dus Hupata! en Wilbert de Joode solo. Een uitdaging voor musici én publiek: spannende muziek gegarandeerd. Ready. Set. GO!

1 show = 15 euro
2 shows = 25 euro
3 shows = 35 euro

Met de knop passepartout kun je tickets kopen voor twee of drie shows.

BIMHUIS & CORONA

Gegevens

Datum:
vrijdag 11 juni
Tijd:
19:00 tot 20:00

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.