Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

The PlayGirl / Boy of the Western World by Badhuis International

zondag 20 juni - 14:00 tot 16:30

€16

Badhuis International heeft over de jaren al veel Ierse theater stukken opgevoerd. In 2015 en 2016 hebben zij de Dublinse trilogie van Ierse toneelschrijver Sean O’Casey opgevoerd. Die stukken behandelden onderwerpen die, net als het stuk ‘The playboy of de western world’, veel losmaakte bij het publiek. Onderwerpen als onafhankelijkheid en de burgeroorlog van 1916 tot 1923 werden hier aangesneden.

De inhoud in het kort: het is een toneelstuk in drie bedrijven. Het speelt zich af in het café van Michael James Flaherty in County Mayo (de west kust van Ierland), in de vroege jaren 1900. Het vertelt het verhaal van Christy Mahon, een jonge man die wegrent van zijn boerderij, en beweert dat hij zijn vader heeft vermoord, door een schep in zijn hoofd te drijven. Flaherty prijst Christy voor zijn vrijmoedigheid en Flaherty’s dochter Pegeen, wordt verliefd op Christy; tot ontzetting van haar verloofde, Shawn Keogh.

Gegevens

Datum:
zondag 20 juni
Tijd:
14:00 tot 16:30
Kosten:
€16
Activiteiten Categorie:

Locatie

Badhuistheater
Boerhaaveplein 28 1091 AT
Site:
www.badhuistheater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.