Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Theater | For a Look or a Touch

dinsdag 10 mei - 20:00

€10,00

Nationale Opera & Ballet, De Balie en het IJburg College presenteren: For a Look or a Touch. Een aangrijpende korte kameropera (videoregistratie) over een relevant thema: oordelen en veroordeeld worden. Met inleiding en nagesprek.

For a Look or a Touch gaat over de vervolging van homoseksuelen in nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een oude man, overlever van de Holocaust, herinnert zich zijn vermoorde geliefde. In zijn verbeelding wordt deze herinnering tastbaar en ben je als kijker getuige van een bijzondere liefde in een tijd dat deze verboden was.

Componist Jake Heggie en schrijver Gene Scheer baseerden hun korte opera onder meer op de documentaire Paragraph 175 en het dagboek van Manfred Lewin, een Joodse homoseksueel die met zijn familie in Auschwitz werd vermoord.

De Nationale Opera maakte in coronatijd een videoregistratie van deze voorstelling. Ter gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag wordt die video getoond. De Balie verzorgt hierbij een inleiding en nagesprek. Op dinsdag 10 mei vindt het programma plaats in de theater- en collegezaal van het IJburg College.

Samen zetten we ons in voor programmering op IJburg. Het programma is onderdeel van IJBC in de Buurt.

Vooraf eten in het Buurtrestaurant?
Het programma is goed te combineren met een maaltijd in het Buurtrestaurant van het IJburg College. Hier serveren we een driegangenmaaltijd voor € 5,-.

Tickets

Gegevens

Datum:
dinsdag 10 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

IJburg College
Pampuslaan 1 1087 HP

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.