Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Winterlezingen 2022 | Sluisbuurt in uitvoering

donderdag 13 januari - 15:00 tot 17:00

€5 – €15

Voor het negende seizoen op rij trapt Arcam het jaar af met een reeks Winterlezingen. Tijdens de maanden januari en februari 2022 kun je je kennis over actuele bouwprojecten binnen de Amsterdamse architectuur aanscherpen. Met vijf lezingen op vijf donderdagen met vijf thema’s en projecten staat de ontwikkeling van de Sluisbuurt centraal.
De eerste ontwerpen voor de Sluisbuurt zijn inmiddels uitgegeven en in uitvoering. In de lezingen bespreken we deze ontwerpen en reflecteren we op de grotere ambities die daaraan ten grondslag liggen.

Werk je aan de Sluisbuurt? Ben je toekomstig bewoner? Ben je begaan met de woningbouw- en duurzaamheidsopgave van Amsterdam of ben je gewoon geïnteresseerd in misschien wel de meest besproken nieuwe buurt van Amsterdam? Dan is deze reeks niet te missen.

Volg de lezing live bij Perdu aan de Kloveniersburgwal of online via Livestream.

Complete stad: openbare ruimte en voorzieningen
Donderdag 13 januari
Spreker: Mirjana Milanovic (Stedenbouwkundige, Hoofdontwerper Sluisbuurt, gemeente Amsterdam)

Leefbaarheid en bereikbaarheid
Donderdag 20 januari
Sprekers: Caro van de Venne (partner directeur Barcode Architects), Oscar Vos (partner architect krft), Saskia Kluit (voorzitter van ROVER en Eerste Kamerlid voor GroenLinks), Burton Hamfelt (supervisor Sluisbuurt)

Onderwijs en campusvorming
Donderdag 27 januari
Sprekers: Ronald Schleurholts (cepezed), Mei Architects, Franc van Nunen (directeur operations, Huisvesting VU)

Woonkwaliteit en betaalbaarheid
Donderdag 3 februari
Sprekers: Branimir Medic (partner architect de Architekten Cie.), Anouk de Wit (directeur Van Eesteren Museum, Rapport Wonen op Hoogte)

Duurzaamheid en natuurinclusiviteit
Donderdag 10 februari
Sprekers: Paul de Ruiter (architect eigenaar Paul de Ruiter Architects), Gerwin de Vries (eigenaar, landschapsarchitect FLUX Landscape architecture), Andy van den Dobbelsteen (Sustainability Coordinator bij TU Delft)

Gegevens

Datum:
donderdag 13 januari
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
€5 – €15

Locatie

Theater Perdu
Kloveniersburgwal 86 1012 CZ

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.