Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Trollenmuziek: een wintersprookje van Selma Lagerlöf

donderdag 30 december - 15:00

Vrijwillige bijdrage

Trollenmuziek: een wintersprookje van Selma Lagerlöf door Florian de Backere (verteller) en Helena Basilova (piano). Ook geschikt voor kinderen.

Een verhaal waarin een kerkorgel kwaadaardig gromt, en kreunt, luidkeels tiert en gilt. Het instrument is ooit vervloekt. Het orgel kan alleen bevrijd worden wanneer een eenvoudige organist het over zijn hart verkrijgt om op kerstnacht vrede te sluiten met de trollen in het bos…

Dit sfeervolle wintersprookje van de Zweedse meesterverteller Selma Lagerlöf wordt voorgelezen door stemacteur Florian de Backere. Pianiste Helena Basilova vertolkt met haar instrument alle muziek die in het verhaal klinkt: de trollenmuziek, het vervloekte orgel en de hemelse klanken uit de kerstnacht. Klassieke pianomuziek uit het hoge Noorden (Edvard Grieg); sprookjesachtige klanken uit het verre Oosten (Sergei Prokofiev). Schrijfster Selma Lagerlöf is bekend van “Nils Holgersson”.

 

Gegevens

Datum:
donderdag 30 december
Tijd:
15:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.