Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Van Bach tot Eötvös | Momo + Mari Kodama in Muziekgebouw

zaterdag 7 januari - 20:15

€40,00

‘Ongebreidelde oerkracht’, ‘overweldigende precisie’ en ‘ontspannen elegantie’. Zo deed Bachtrack treffend verslag van het Muziekgebouwrecital van het Japanse pianoduo Momo en Mari Kodama in 2018. Toen speelden ze Stravinsky’s Sacre du printemps, nu keren ze terug met modernistisch werk van Peter Eötvös, Mozarts enige sonate voor twee piano’s en Regers briljante variaties over een thema uit Mozarts Elfde pianosonate. Aangrijpend zijn de bewerkingen voor piano vierhandig van de Bachkoralen die György Kurtág maakte. Vuurwerk en ontroering.

De YouTubevideo met de vertolking van enkele Bachtranscripties van Kurtág samen met zijn vrouw Márta is ongetwijfeld een van de meest tedere getuigenissen van een intens muziekhuwelijk. Kurtág schreef de transcripties als oefening en eerbetoon, maar ving ondertussen de spanning en intimiteit van het vierhandig pianospelen ten volle. Een mooi contrast met de werken voor twee piano’s van Eötvös, Mozart en Reger, die in een half uur tijd Mozarts idyllische thema omvormt tot een duizelingwekkende fuga met symfonische allure.

Echoes of Nothing
Maandelijks randprogramma i.s.m. Conservatorium van Amsterdam

Geïnspireerd door de quote ‘Every something is an echo of nothing’ van componist John Cage cureren drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam (Dániel Bolba, Agostinho Sequeira en Vizma Zvaigzner) een eigen concertserie. Maandelijks zijn er bijzondere out-of-the-box miniconcerten in de entreehal van het Muziekgebouw en 4’33 grand café, vooraf en|of na afloop van het concert in de Grote Zaal. De miniconcerten reflecteren op concerten uit de programmering in de Grote Zaal en bieden een nieuw perspectief op de concertervaring.

Uitvoerenden
Momo + Mari Kodama piano

Programma
Entreehal | Voor- en|of naprogramma Echoes of Nothing

20:15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma:
Peter Eötvös Kosmos (voor 2 piano’s)
Johann Sebastian Bach |György Kurtág Koralen (piano vierhandig)
Wolfgang Amadeus Mozart Sonate voor 2 piano’s in D KV 448
Max Reger Variaties op een thema van Mozart (voor 2 piano’s)

€ 40,00 | € 32,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 7 januari
Tijd:
20:15
Kosten:
€40,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.