Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Vandaag in de Cello Biënnale

zaterdag 24 september - 00:30 tot 22:00

Tien dagen lang zijn het Muziekgebouw en Bimhuis in de ban van de cello. Meer dan 90 concerten, masterclasses en workshops door musici, ensembles en orkesten uit de hele wereld. Grote namen, oude bekenden, nieuwe gezichten en de sterren van de toekomst. Het programma van vandaag.

0.15 uur | Bimhuis
Masterclass Reinhard Latzko

Studenten uit de hele wereld komen tijdens de Cello Biënnale naar Amsterdam om in een paar dagen te zien en te horen wat ze anders pas in jaren bij elkaar zouden sprokkelen. Een paar uitverkorenen krijgen ook nog de kans om les te krijgen van de beste pedagogen uit de cellowereld. Iedere masterclass duurt een uur en drie kwartier, verdeeld over twee studenten. De pianobegeleiders zijn Noriko Yabe en Daniël Kramer.

Uitvoerenden
Reinhard Latzko cello

€ 15,00 | € 12,00 reductie


 

14.15 uur | Bimhuis
Masterclass Julian Steckel

Studenten uit de hele wereld komen tijdens de Cello Biënnale naar Amsterdam om in een paar dagen te zien en te horen wat ze anders pas in jaren bij elkaar zouden sprokkelen. Een paar uitverkorenen krijgen ook nog de kans om les te krijgen van de beste pedagogen uit de cellowereld. Iedere masterclass duurt een uur en drie kwartier, verdeeld over twee studenten. De pianobegeleiders zijn Noriko Yabe en Daniël Kramer.

Uitvoerenden
Julian Steckel cello

€ 15,00 | € 12,00 reductie


 

15.00 uur
Grote Vioolsonates
Edgar Moreau + Marc Coppey

Johannes Brahms had zelf een grote voorliefde voor zijn Eerste vioolsonate. In de laatste periode van zijn leven besloot hij de sonate om te schrijven voor cello en piano. Dat arrangeren nam hij heel serieus. Behalve dat hij de toonsoort veranderde van G naar D-groot, bracht hij ook in de pianopartij meer dan tweehonderd veranderingen aan.

De Vioolsonate van César Franck was een huwelijkscadeau voor de befaamde violist Eugène Ysaÿe. Met goedkeuring van César Franck maakte Jules Delsart een versie voor cello en piano. De jonge Franse solist Edgar Moreau bewerkte die weer tot een eigen versie.

Uitvoerenden
Marc Coppey cello
Edgar Moreau cello
Jérémie Moreau piano
Finghin Collins piano

Programma
Johannes Brahms Sonate voor cello en piano in D op. 78
César Franck Sonate voor cello en piano in A

€ 28,00 | € 22,50 reductie


 

17.30 uur
THE CELLO MOVES: Pohádka
Cello Biënnale Kwintet, Timothy van Poucke, Riho Sakamoto, Maria Warenberg + Caspar Vos

De één solist bij het Nationale Ballet, de ander cellist met een internationale carrière: broer en zus Timothy en Ella van Poucke passen bij uitstek in het thema The Cello Moves. De Cello Biënnale vroeg hen een kort dans en muziekprogramma te maken samen met choreograaf Remi Wörtmeyer, eerste soliste van het Nationale Ballet Riho Sakamoto en pianist Caspar Vos.

Ella van Poucke maakt ook deel uit van het Cello Biënnale Kwintet, bestaand uit laureaten van het Nationaal Cello Concours van de afgelopen jaren. Het Kwintet werd speciaal opgericht voor de online Biënnale van 2020. Wijnand van Klaveren maakte bewerkingen van Prokofjevs Visions fugitives en van liederen van Tsjaikovski die gezongen worden door Maria Warenberg: zus van kwintetlid Alexander Warenberg. It’s all in the family!

Uitvoerenden
Cello Biënnale Kwintet:
Alexander Warenberg, Ella van Poucke, Lidy Blijdorp, Kalle de Bie, Anastasia Feruleva cello
Maria Warenberg mezzosopraan
Timothy van Poucke, Riho Sakamoto dans
Caspar Vos piano

Programma
Leoš Janá?ek Pohádka
George Crumb Sonate voor cello solo
Sergej Rachmaninov Andante uit de sonate voor cello en piano
Sergej Prokofjev Visions fugitives
Pjotr Tsjaikovski Brides Lament
Pjotr Tsjaikovski Tak shto zhe
Pjotr Tsjaikovski Moj Sadik

€ 22,50 | € 18,00 reductie


 

20.00 uur | Bimhuis
CELLOFEST
Jean-Guihen Queyras, Raphaël Imbert, Pierre-François Blanchard + Sonny Troupé

Trouwe Biënnalebezoekers weten het al sinds de eerste editie: Jean-Guihen Queyras, dit jaar artist in residence, is een ware alleskunner. De ene dag speelt hij het voor cello bewerkte altvioolconcert van Béla Bartók, de andere nodigt hij Iraanse en Griekse vrienden uit en vanavond laat hij zich in het Bimhuis met zijn jazzkwartet van een heel andere kant zien.

Samen met de beroemde jazzsaxofonist Raphaël Imbert, drummer Sonny Troupé en pianist Pierre-François Blanchard neemt hij het publiek mee in een wereld met zelfgemaakte jazzversies van klassiekers als O du mein holder Abendstern uit Wagners Tannhäuser en An Die Musik van Schubert. Het kwartet speelt voor het eerst in Nederland.

Uitvoerenden
Jean-Guihen Queyras cello
Raphaël Imbert saxofoon
Pierre-François Blanchard piano
Sonny Troupé percussie

Programma
Invisible Stream

€ 20,00 | € 16,00 reductie


 

20.15 uur
Nationaal Cello Concours
Finale

Drie finalisten spelen allen het Celloconcert van Elgar, voor vrijwel iedere cellist een feest om te studeren en uit te voeren. Zij worden begeleid door hun generatiegenoten van het Conservatorium van Amsterdam en dirigent Sander Teepen.

Uitvoerenden
Drie finalisten
Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam
Sander Teepen dirigent

Programma
Edward Elgar Celloconcert in e

€ 37,00 | € 29,50 reductie


 

22.00 uur | Bimhuis
CELLOFEST Matthieu Saglio Quartet

Tijdens de eerste editie van CELLOFEST in 2018 maakte Nederland kennis met Matthieu Saglio als de swingende cellist van de jazz-blues formatie en publieksfavoriet NES. Nu is hij terug met zijn eigen kwartet. Het kwartet speelt nummers van Saglio’s laatste cd El camino de los vientos: jazzy improvisaties, klassieke solo’s, Afrikaanse ritmes, Arabische kwarttonen, flamenco-invloeden en nog veel meer.

Uitvoerenden
Matthieu Saglio cello
Steve Shehan percussie
Christian Belhomme keyboard
Léo Ullmann viool

€ 20,00 | € 16,00 reductie

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 24 september
Tijd:
00:30 tot 22:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.