Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Vandaag in de Cello Biënnale

zaterdag 29 oktober - 09:30 tot 21:00

Tien dagen lang zijn het Muziekgebouw en Bimhuis in de ban van de cello. Meer dan 90 concerten, masterclasses en workshops door musici, ensembles en orkesten uit de hele wereld. Grote namen, oude bekenden, nieuwe gezichten en de sterren van de toekomst. Het programma van vandaag.

09.30 uur
Bach&Breakfast Julia Hagen

Zes festivaldagen beginnen zoals elke dag zou moeten beginnen: een licht ontbijtje van versgeperste jus, een warme croissant en een cappuccino, gevolgd door een van de zes cellosuites van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door telkens een andere solist.

Van cellostudenten, cellofanaten en doorgewinterde klassieke muziekliefhebbers tot mensen die dit vóór hun werk nog even meepikken: deze Biënnaleklassieker is geliefd bij iedereen!

Uitvoerenden
Julia Hagen cello

Programma
Ontbijt vanaf 8.45 uur

9.30 uur | Grote Zaal
Johann Sebastian Bach Suite nr. 1 in G

€ 17,50 | € 14,00 reductie


 

11.30 uur | Bimhuis
Vibrations!
Metrocelli en ISH Dance Collective

Vibrations, shivers, energy and vibes: iedereen kan geraakt en voortgestuwd worden door emoties. Twee dansers van ISH Dance Collective en Metrocelli – de vier cellisten van het Metropole Orkest – zoeken tijdens deze dansvoorstelling voor jong en oud door middel van een flinke dosis creativiteit en improvisatie naar een gezamenlijke vibe.

Modern, breakdance, hip-hop en latin dance worden gecombineerd met arrangementen van bekende nummers van Stromae, Daft Punk, The Chemical Brothers, Martin Garrix, Quincy Jones, Erykah Badu en vele anderen. Tijdens deze voorstelling wordt het moeilijk om stil te blijven zitten, maar dat hoeft ook niet!

Uitvoerenden
Metrocelli:
Annie Tångberg cello
Emile Visser cello
Jascha Albracht cello
Joel Siepmann cello

ISH Dance Collective:
Tamara Oud, Lars de Vos dans

€ 20,00 | € 16,00 reductie


 

13.00 uur
Phion
Anastasia Kobekina + Kian Soltani

Zelden hoor je de onderschatte celloconcerten van Kabalevski, en zeker niet in één concert. Het eerste celloconcert uit 1948 is aantrekkelijk, romantisch en speels en geschreven in een onbezorgde, traditionele stijl.

Het tweede concert is onconventioneler van vorm en karakter, met diepere lagen en onverwachte wendingen, in een stijl die de machthebbers in de Sovjet-Unie van 1964 nog net konden waarderen.

Uitvoerenden
Anastasia Kobekina cello
Kian Soltani cello
Phion
Tianyi Lu dirigent

Programma
Dmitri Kabalevski Suite ‘De komedianten’
Dmitri Kabalevski Celloconcert nr. 1 in g
Dmitri Kabalevski Celloconcert nr. 2 in c

€ 41,00 | € 33,00 reductie


 

14.15 uur | Bimhuis
Masterclass Marc Coppey

Studenten uit de hele wereld komen tijdens de Cello Biënnale naar Amsterdam om in een paar dagen te zien en te horen wat ze anders pas in jaren bij elkaar zouden sprokkelen. Een paar uitverkorenen krijgen ook nog de kans om les te krijgen van de beste pedagogen uit de cellowereld.

Iedere masterclass duurt een uur en drie kwartier, verdeeld over twee studenten. De pianobegeleiders zijn Noriko Yabe en Daniël Kramer.

Uitvoerenden
Marc Coppey cello

€ 15,00 | € 12,00 reductie


 

16.00 uur
Orkest van de Achttiende Eeuw
Giovanni Sollima, Edgar Moreau + Alexander Janiczek

Mozarts Sinfonia Concertante voor viool en altviool behoort tot het heilige der heilige van de klassieke muziek. Daarom is het extra avontuurlijk om Edgar Moreau de altvioolpartij op cello te horen en zien spelen.

Giovanni Sollima is het type musicus dat voortdurend met nieuwe verrassingen en ontdekkingen voor de dag komt. In dit geval tovert hij een celloconcert van Gaetano Ciandelli tevoorschijn, dat hij vond tijdens de lockdown. Ciandelli was een cellist en componist uit Napels waarvan we de geboorte en sterfdatum niet precies kennen. Zijn zoon Gaetano, ook cellist en componist, was de sterleerling van Paganini. Na meer dan tweehonderd jaar geeft Sollima nu de eerste uitvoering van dit concert op de Cello Biënnale.

Uitvoerenden
Giovanni Sollima cello
Edgar Moreau cello
Orkest van de Achttiende Eeuw
Alexander Janiczek viool, leiding

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart Ouverture Mitridate
Gaetano Ciandelli Celloconcert in C
Wolfgang Amadeus Mozart Sinfonia Concertante

€ 41,00 | € 33,00 reductie


 

21.00 uur
Cello Coupé Slotfeest van de Cello Biënnale 2022

Het slotconcert van de Cello Biënnale is als altijd een feestelijke show van anderhalf uur met alle nog aanwezige festivalsolisten in de setting van een Parijs’ Grand Café. De musici verrassen het publiek en elkaar met hoogtepunten van deze Biënnale, met onverwachte bijdragen en unieke combinaties van muzikanten.

€ 43,00 | € 34,50 reductie

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 oktober
Tijd:
09:30 tot 21:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.