Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Vandaag is het Chinees Nieuwjaar

vrijdag 12 februari

Het Chinese nieuwjaar is een van de belangrijkste Chinese feestdagen. Het is het belangrijkste feest van de Chinezen en wordt wereldwijd in de Chinese gemeenschappen gevierd, ook in Amsterdam. In de Nieuwmarktbuurt staat een echte boeddhistische tempel: de Fo Guang Shan He Hua. Daar vindt jaarlijks de Chinese nieuwjaarsviering plaats. De dag zelf wordt gevierd met vuurwerk, drakendansen en leeuwendansen.

Bijgelovige personen kunnen hun hart ophalen bij Chinees Nieuwjaar: volgens de Chinezen kun je je namelijk gelukkig eten. Zo staat er standaard yu sheng (rauwe vissalade) en fai-hai (zeewier) op het menu. Beide zorgen ze voor geluk en voorspoed.

Het Chinese nieuwjaar begint elk jaar tussen 21 januari en 20 februari, op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. In 2021 begint het Chinese jaar 4719, dit is het jaar van de os.

Gegevens

Datum:
vrijdag 12 februari
Activiteiten Categorie:

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.