Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Veiligheidsdag | Demonstratie hulpdiensten Oostelijk Havengebied

zaterdag 2 juli - 10:00 tot 16:00

Brandweer, politie, jongerenwerk en de gemeente zetten zich dagelijks in voor een veilige en leefbare wijk. Wat ze precies doen voor de veiligheid en leefbaarheid in het Oostelijk Havengebied, kunt je zien tijdens de Veiligheidsdag. Tussen 10.00 en 16.00 uur geven de hulpdiensten demonstraties op het marktterrein aan de C. van Eesterenlaan – hoek Borneolaan.

Voor jong en oud staan er veel activiteiten op het programma van de Veiligheidsdag.

Activiteiten
Voor jong en oud staan er veel activiteiten op het programma van de Veiligheidsdag.
• Brandweer Kom kijken naar de ladderwagen en spuitwagen. Met een beetje geluk mag u met de bak naar boven en kun je genieten van het uitzicht! In de middag geeft de brandweer verschillende
demonstraties, zoals autowrak openknippen, vlam in de pan en spuiten met brandweerslang.
• Politie
De politie is aanwezig met het Mobiel Media Lab. Dat is een vrachtwagen waar u zich via een tablet kunt laten informeren wat de politie allemaal in huis heeft. Ook kunt u in gesprek gaan met de wijkagent of jeugdagent en zal de afdeling werving en selectie van de politie aanwezig zijn. Wilt u of uw kind op de foto met de politiemotor of politieauto? Ook dat is mogelijk.
• Jeugd
Jongerenwerkers (Dynamo) verzorgen samen met politiestudenten en de brandweer speciale en sportieve activiteiten voor de Jeugd.
• Fiets U kunt uw fiets op de Veiligheidsdag gratis laten graveren. Uw fiets is dan minder aantrekkelijk voor fietsendieven. Op uw elektrische fiets kunt u ook een GPS-tracker laten zetten (hiervoor betaalt u wel abonnementskosten, omdat er een simcard in zit net als bij uw smartphone).
• Voorlichting veilig wonen (doorlopend)
In gesprek met de wijkagent, adviseur inbraakpreventie en medewerkers van de gemeente komt u veel te weten over wat te doen tegen woninginbraak, babbeltrucs, straatroof, fietsendiefstal of als u te maken krijgt met burenoverlast en jeugdoverlast.
• Muziek
’s Middags om 13.00 uur optreden van straatorkest ACCU fanfare.

De toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
zaterdag 2 juli
Tijd:
10:00 tot 16:00
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.