Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Verhalen | De duivel ligt altijd op de loer

zondag 24 oktober - 15:00

Unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong

Een avondje sappige verhalen uit de eerste hand over de grootste artiesten ter wereld, afgewisseld met swingendelivemuziek. Dat is wat het publiek te wachten staat bij de voorstelling De Duivel Ligt Altijd Op De Loer.

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen in bed, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé-optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry de Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

Harry de Jong: geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life ( Revolver), OOR, Humo en de Australische editie van de Rolling Stone.

Overal kwam De Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank en bracht hij een aantal hoogtepunten uit in het boek met de titel ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’.

In de gelijknamige voorstelling die hij samen maakt met Willem De Vries, Ivo Poelsma en Elvira van Poelgeest, wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. En De Jong put niet alleen uit zijn zeer goed ontvangen boek. Ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod.

De eerder genoemde Willem de Vries is naast De Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1992. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interviewsessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor de Vara/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslân als radiomaker.

De avond wordt gecompleteerd door singer-songwriter Ivo Poelsma en contrabassist Elvira van Poelgeest,die songs spelen die horen bij de verhalen. Al een aantal decennia is Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste Rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk “Walk the Line”, over het leven en de muziek van Johnny Cash. Elvira van Poelgeest verdiende haar muzikale sporen bij diverse rockabilly bands en is een kenner van het werk van Johnny Cash.

Gegevens

Datum:
zondag 24 oktober
Tijd:
15:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Q-Factory
Atlantisplein 1 1093 NE
Site:
q-factory-amsterdam.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.