Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Verhalen uit verre landen. Symfonieorkest de Philharmonie. In Muziekgebouw

9 december 2023 om 20:15

€35,50

Symfonieorkest De Philharmonie brengt verhalende muziek uit China, Hongarije en Rusland. De Chinees-Amerikaanse componist Chou Wen-Chung verbeeldt in Landscapes de sfeer van een Chinees landschapsschilderij en gebruikte als inspiratie traditionele Chinese gedichten. Kodály verwerkte het sprookjesachtig volksverhaal over de opschepperige soldaat Háry János in zijn orkestsuite, doorspekt met swingende Hongaarse volksmuziek. Tot slot klinkt Sheherazade, het meest gespeelde stuk van Rimski-Korsakov. De kleurrijke orkestratie en de oriëntaalse sfeer maakt dat het werk geldt als een van de beste 19e-eeuwse Russische klassieke muziekstukken.

Symfonieorkest De Philharmonie, al jaren vaste gast in het Muziekgebouw, heeft sinds de oprichting in 1999 een stevige reputatie opgebouwd. Het uit vergevorderde amateurmusici bestaande orkest vult het gat tussen de studentenorkesten en het professionele orkestbestaan en blinkt uit in het laatromantische repertoire. Het orkest onder leiding van Stijn Berkouwer speelt zo’n twee programma’s per jaar en kan rekenen op een groeiende schare bewonderaars.

Programma
Chou Wen-Chung Landscapes
Zoltán Kodály Háry János suite
Nikolaj Rimski-Korsakov Sheherazade

Uitvoerenden
Symfonieorkest De Philharmonie
Stijn Berkouwer dirigent

€ 25,50 | € 32,00 reductie

Gegevens

Datum:
9 december 2023
Tijd:
20:15
Kosten:
€35,50
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.