Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Vioolduo door de eeuwen heen | Liza Ferschtman + Esther Hoppe

donderdag 1 oktober - 18:30

€35,00

Violisten Liza Ferschtman en Esther Hoppe kennen elkaar sinds hun studie aan het wereldvermaarde Curtis Institute of Music in Philadelphia eind jaren 90. Ze werden vriendinnen en musiceerden samen in veel verschillende kamermuziekformaties. Als vervanging van het Curtis on tour programma, dat door corona werd geannuleerd, brengen zij nu voor het eerst een volledig duoprogramma, met een dwarsdoorsnede van drie eeuwen repertoire. Van Telemanns fantasie in de suite Gulliver’s Travels, heimwee naar Rusland bij Prokofjev, reflectie bij Lann, naar de hoogromantiek van Spohr.

Het Curtis Institute of Music in Philadelphia is een privé-instituut met een uitzonderlijke strenge selectie. Bekende alumni zijn bijvoorbeeld Leonard Bernstein en Samuel Barber. Liza Ferschtman behoeft als een van Nederlands beste violisten nauwelijks meer een introductie. Esther Hoppe is een Zwitserse violiste, die de afgelopen jaren naam maakte als soliste, kamermusicus en pedagoog. Het werk Moonshadow Sunshadow van Vanessa Lann is speciaal voor Ferschtman en Hoppe geschreven. De Volkskrant prees deze compositie in een lovende recensie: ‘Met melodielijnen die doen denken aan de werken voor viool solo van Bach en met haar omkeringstechniek trekt Vanessa Lann een lijn naar de oude meesters van de barok.’

Uitvoerden
Liza Ferschtman viool
Esther Hoppe viool

Programma
Georg Philipp Telemann Suite ‘Gulliver’s Travels’
Sergej Prokofjev Sonate voor twee violen in C
Vanessa Lann Moonshadow Sunshadow (2014)
Louis Spohr Grand Duo op.67 nr. 2

18.30 + 21.00 uur
€ 35,00 / € 28,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 1 oktober
Tijd:
18:30
Kosten:
€35,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.