
- Dit activiteit is voorbij.
Vleesverkenners | In Pakhuis de Zwijger
donderdag 19 januari - 20:00
GratisHet huidige voedselsysteem staat voor een grote uitdaging op het gebied van duurzaam en gezond voedsel. Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en ongezonde leefstijlen zijn allemaal in belangrijke mate gelinkt aan hoe ons huidige voedselsysteem functioneert. De afgelopen jaren wordt vaker gesproken over een ‘eiwittransitie’, maar wat bedoelen we daar precies mee?
Opvattingen over het meest duurzame en gezonde dieet worden ons dagelijks voorgeschoteld. Ga je door het leven als pescotariër, vegetariër, flexitariër, veganist of carnivoor? Op dit moment eten Nederlanders gemiddeld 76 kilo vlees per jaar. Om deze biefstukjes, hamburgers en koteletjes te produceren zijn onder andere veel dieren, veevoer en water nodig. Is er nog toekomst voor vlees met de huidige klimaatuitdagingen? In dit programma verkennen we vier verschillende toekomsten van vlees: welke bron van proteïne is toekomstbestendig?
We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.
.