Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Vrijdagmiddagconcert | Bailmer Duo

29 oktober 2021 - 14:30

Vrijwillige bijdrage

Vrijdagmiddagconcert door het Bailmer Duo: saxofonist Pedro Correia da Silva & pianist Luís Abreu de Lima. Beginnend bij het muzikale genie J.S. Bach, maken we kennis met de compositorische stijl die onvermijdelijk alle opkomende componisten na hem beïnvloedde. Eén daarvan was F. Chopin, waarvan een dramatische en onstuimige etude gespeeld wordt.

Als de storm is gaan liggen duiken we in de lichte en lyrische wereld van C. Franck en G. Fauré, wier nationaliteit wordt benadrukt door de Franse traditionele suite te vatten in een impressionistische sfeer van de hand van C. Debussy, met zijn opgewekte Petite Suite, oorspronkelijk geschreven voor piano quatre mains. Tot slot keert het Portugese Bailmer Duo terug naar zijn wieg door het muziekgenre in het licht te zetten dat het duo ooit samenbracht, Fado, met de intentie hiermee de kenmerken van het traditionele repertoire te verbinden met dit cultureel erfgoed.

Bailmer Duo

Het Bailmer Duo is een saxofoon en piano ensemble dat bestaat uit twee jonge Portugese musici die studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Het duo wil zijn passie en bewondering delen voor Fado, dat als cultureel erfgoed wordt beschouwd, en onderwijl het klassieke en moderne repertoire dat voor saxofoon en piano is geschreven verkennen.

De naam Bailmer is het resultaat van een Portugese transliteratie van Bijlmer, de Amsterdamse woonwijk waar beide musici hebben gewoond. Gevormd door Luís Abreu de Lima en Pedro Correia da Silva wil het duo zijn kunsten tonen met creatieve optredens in Portugal en Nederland en zijn muzikale identiteit verbinden aan de samensmelting van culturen van de twee landen.

Reserveren is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen en kan via www.oosterkerk-amsterdam.nl/reserveren/

Gegevens

Datum:
29 oktober 2021
Tijd:
14:30
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.