Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Vrijdagmiddagconcert | Gitarist Silvan de Smit

vrijdag 21 augustus - 14:30

Vrijwillige bijdrage

De gitaar wordt vaak beschouwd als een instrument dat veelal gebruikt wordt bij het uitvoeren van lichtere muziek, zoals Jazz en Pop. Echter is het, mits juist bespeeld, een uniek en fascinerend concert-instrument. Met het gekozen concertprogramma presenteert Silvan de Smit een omvangrijk palet aan klank en virtuositeit, waarbij de echte luisteraar wordt onthaalt om intellectueel, emotioneel en bewust betrokken te zijn bij de muziek.

De muziek van Regino Sainz de la Maza onderschrijft het traditionele Spaans-klassieke karakter van het instrument. In de composities van Joaquin Rodrigo (bekend van Concierto de Aranjuez) worden de Spaanse invloeden omlijst met impressionistische mystiek.
Tot slot zal Silvan de compositie Introduction et Caprice, Op. 23 van Giulio Regondi uitvoeren – een virtuoos en ontroerend klassiek-romantisch meesterwerk.

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen en kan via www.oosterkerk-msterdam.nl . Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers.

Gegevens

Datum:
vrijdag 21 augustus
Tijd:
14:30
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden