Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wat is het geheim van de Turkse ud? (8+)

zondag 22 november - 15:00

€14,50

Mehmet Polat + Jawa en Shaza Manla. Ken jij een instrument dat al vijfduizend jaar bespeeld wordt? Nee? Maak dan kennis met de Turkse ud, een soort mysterieuze gitaar. In dit concert vertellen de wereldberoemde ud-meester Mehmet Polat en het jonge talent Jawa Manla over hun liefde voor dit eeuwenoude instrument en de

bijzondere klank. Hun verhalen nemen je mee op reis van Bagdad via Andalusië naar Nederland en geven een glimp van de geschiedenis van de ud.

De ud vormt een muzikale brug tussen Oost en West en is inmiddels te horen in heel veel muziek, zoals jazz, spirituele muziek en hedendaagse muziek. Jawa speelt samen met haar zusje Shaza. Zij bespeelt de Turkse kanun, een soort citer waarvan de snaren met plaatjes aan de vingers wordt getokkeld. Jawa en Shaza kwamen in 2015 naar Nederland uit Syrië. Samen met Mehmet Polat laten ze horen hoe mooi en vernieuwend hun muziek klinkt.

Uitvoerenden
Mehmet Polat ud (Turkse luit)
Jawa Manla ud
Shaza Manla kanun (Turks tokkelinstrument)
Dieuwertje Blok presentatie

Programma
14.30 uur | Entreehal | Voorprogramma
15.00 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma

€ 14,50 | € 11,50 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 22 november
Tijd:
15:00
Kosten:
€14,50
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.