Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Week tegen racisme | Kunst en cultuur in het onderwijs

donderdag 18 maart - 16:00 tot 17:00

Is het huidige kunst- en cultuuronderwijs toegankelijk voor alle leerlingen en hoe zou dit onderwijs kunnen worden ingezet om bewustzijn over racisme te vergroten?

Voor je ontwikkeling is het belangrijk om oa toegang te hebben tot diverse vormen van kunst en cultuur. Dit helpt niet alleen met het opwekken van interesse hierin, maar geeft jongeren en scholieren ook de kans zich hierin te kunnen doorontwikkelen. De vraag is in hoeverre vormen van kunst en cultuur voldoende toegankelijk zijn voor diverse groepen en scholen. Naast algemene ontwikkeling kan kunst & cultuur ook gebruikt worden om thema’s als racisme en discriminatie en koloniale geschiedenissen bespreekbaar te maken op scholen. Tijdens het programma gaan we in gesprek over het belang van kunst & cultuur voor jeugd en de rol die het tevens ook kan spelen op scholen om onderling begrip en kennis over thema’s als racisme te bevorderen.

Gegevens

Datum:
donderdag 18 maart
Tijd:
16:00 tot 17:00

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.