Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wereld Boekendag

vrijdag 23 april - 15:00 tot 16:00

Gratis

Op 23 april is het Wereld Boekendag; deze heeft als doel om meer mensen aan het lezen te krijgen. Deze dag gaat Marieke Smithuis leest kinderen van 6 t/m 11 jaar online voor. Journalist en kinderboekenschrijfster Marieke Smithuis (1967) studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de UvA.

Zij is vooral bekend dankzij de kinderboekenserie Lotte en Roos. In haar debuut De meisjes tegen de jongens (2014) beleven de zusjes allerlei avonturen met opa en de buurjongens Lasse en Joppe. Hierna volgden nog Samen ben je niet alleen (2015) en De slag om Bullebak (2016). In deze laatste verhalenbundel proberen de zusjes te voorkomen dat hond Bullebak naar het asiel moet.

Smithuis’ verhalen zorgen ervoor dat kinderen weer even rustig gaan zitten, hun iPod of iPad opzij leggen en gewoon even luisteren. Omdat de verhalen leuk zijn, de humor ook echt grappig is en de televisie nog even helemaal geen rol speelt. Zo grappig dat je ook als volwassene regelmatig hardop in de lach schiet. Zie ook http://mariekesmithuis.nl/

Wie geïnteresseerd is om met zijn/haar kinderen mee te doen aan deze voorleesactie, kan inschrijven via [email protected] De zoomlink wordt gestuurd.

Gegevens

Datum:
vrijdag 23 april
Tijd:
15:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Online Diaconaal Centrum Oost
Amsterdam, 1094 HW Nederland

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.