Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wereldcinema | Ze noemen me Baboe

zaterdag 29 oktober - 20:00

Vrijwillige bijdrage

De derde film van onze serie ‘Wereldcinema’ i.s.m. het Eye Filmmuseum: de inmiddels al bijna klassieke fictieve documentaire over het kindermeisje (baboe) Alima in het koloniale Nederlands Indië.

Na afloop gaan we over de film in gesprek.

In Ze noemen me Baboe (2019) gebruikt regisseur Sandra Beerends verschillende verhalen van baboes om de levensloop van de (fictieve) Javaanse Alima uit te beelden. In het koloniale Nederlands Indië hadden rijke families altijd baboes (kindermeisjes) in huis die voor hun kinderen zorgden. Maar door alle heftige gebeurtenissen daarginds die leidden tot de onafhankelijkheid van Indonesië zijn de baboes in de vergetelheid geraakt.

Sandra Beerends wilde hier verandering in brengen door al die verhalen te verenigen in het verhaal van Alima, een kindermeisje dat met veel liefde voor de kleine, Nederlandse Jantje zorgt en alles voor hem zou doen. Maar als na de Tweede Wereldoorlog de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd losbarst, verandert alles. Alima raakt in tweestrijd; ze krijgt een relatie met een Indonesische vrijheidsstrijder en had zelf in Nederland al een keer van de vrijheid geproefd. Moet ze Jantje nu wel of niet loslaten?

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 oktober
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.