Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wereldmuziek | Abd Al Malik, Wallen met L’Olivier

zaterdag 11 juni - 20:30

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:30, repeating until 12 juni 2022

L’Olivier
Abd Al Malik, Wallen

Wallen en Abd Al Malik. Twee pacifisten gewapend met muziek. De zangeres en de rapper zijn op zoek naar gerechtigheid en broederschap in dit muzikale manifest, waarvoor de muziek van de beroemde Arabische zangeres Fairouz een belangrijke inspiratiebron vormt.

L’Olivier (‘de olijfboom’) van de Franse zangeres Wallen (Nawell Azzouz) en rapper Abd Al Malik is met een combinatie van eigen nummers en covers een eerbetoon aan Fairouz. Deze Libanese diva had het vermogen om mensen over de hele wereld te verenigen met haar liederen over liefde, eenzaamheid en verlangen.

Wallen en Malik reflecteren in dit werk op hun gezamenlijk gevoelde behoefte aan vrede en rechtvaardigheid en aan positiviteit in tijden van collectieve onzekerheid. L’Olivier, vernoemd naar een van Wallens bekendste nummers, is de vrucht van hun jarenlange samenwerking. Ze noemen het een ‘persoonlijke, emotionele routekaart’. Ze zingen en rappen, beiden kind van immigranten, over ballingschap en ontworteling. Hun muzikale palet is groot: van R&B en Andalusische gospel tot literaire rap en poëzie. Door muzikale invloeden uit verschillende culturen, van Spaanse flamenco tot midden oosterse klanken te verweven, creëren ze een mediterrane sfeer waarin muziek een verbindende rol speelt.

Na zijn succesvolle festivaldebuut in 2019 met Le jeune noir à l’epée is Abd Al Malik terug op het Holland Festival, samen met de Franse zangeres Wallen. Laat je veroveren door hun intense woordkunst en muzikale kracht.

Uitvoerenden
Abd al Malik, Wallen zang

Programma
Muziek van Abd al Malik

Gegevens

Datum:
zaterdag 11 juni
Tijd:
20:30
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.