Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wildplukcursus. In de Hortus

zaterdag 16 september om 10:30 tot 15:30

€100,00

In deze eerste bijeenkomst duiken we in de wildplukgeschiedenis en het plukken door de seizoenen heen. Na de introductie volgt er een rondleiding door de kassen, gecombineerd met een kleine proeverij bij bepaalde planten (o.a. de Johannesbroodboom, de lotus en de nopalcactus).

In het tweede deel van deze eerste cursusdag vertelt Wies over wildplukregels: hoe kun je op een duurzame manier planten oogsten uit de natuur en hoe zorg je ervoor dat eventuele schade beperkt blijft? Ook hierna volgt er een rondleiding door de tuin, met een proeverij bestaande uit onder andere lieve-vrouwen-bedstrogelei, gagelbier en hondsdraf-kruidenboter.

Deel 2 van de cursus op 17 september

Met enige basiskennis van wildplukken duiken we de tweede cursusdag in. Deze vindt plaats buiten de Hortus, namelijk in het Flevopark (Amsterdam-Oost). Deze rondleiding van ongeveer 90 minuten vestigt de aandacht op herkenning van diverse soorten, waar let je op bij het verzamelen en duurzaam wildplukken wordt in de praktijk gebracht. Tot slot is er een feestelijke afsluiting met een heuse wildplukpicknick! Op het menu staan bijvoorbeeld berenklauwkroketjes, bramenthee, zuringomelet en vlierlimonade…

Check www.dehortus.nl

Gegevens

Datum:
zaterdag 16 september
Tijd:
10:30 tot 15:30
Kosten:
€100,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.