Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wonen en werken in waterwijken. Gesprek in Pakhuis de Zwijger

woensdag 22 november om 20:00

Gratis

Door de stijgende zeespiegel, de hoge woningnood en de schaarse ruimte in ons kikkerlandje is wonen en werken op het water een serieuze optie om deze problemen in één klap op te lossen. Arken, woonboten en losse gebouwtjes op het water kenden we al, maar waarom zouden we dit verschijnsel niet structureel maken?

Een forse opschaling naar complete wijken zou een formidabele bijdrage leveren aan de huisvestingsopgave. Nederland is immers rijk aan water, ook in steden waar de woningnood het hoogst is. De wijken kunnen worden neergezet op pontons of in grote bakken, bij voorkeur in een lichte bouwwijze, in kruislaaghout. Zo ontstaan ultramoderne waterbuurten die niet alleen duurzaam, circulair en klimaatbestendig zijn, maar ook een lust om in te leven.

Diverse experts beantwoorden allerlei vragen over dit nieuwe woon-en-werkfenomeen. Welke potentie heeft leven op water in Nederland? Welke concepten zijn er al ontwikkeld? Waar liggen de juridische belemmeringen? Gooit de regelgeving de rem erop? Hoe schalen we op? In gesprek met ideeënmakers, architecten, houtbouwers, onderzoekers, juristen, beleidsmakers over de kansen van blijvend leven op het water!

Gegevens

Datum:
woensdag 22 november
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.