Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Workshop | Kleuren met schimmels

woensdag 5 januari - 15:00

€25,00

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we er versteld van staan! Ontwerper en onderzoeker Liene Kazaka werkt aan projecten rond duurzaamheid en doet materiaalonderzoek, vooral naar levende systemen. In haar laatste project Myco Colour ontdekte ze levende schimmels om materialen te kleuren: een nieuwe en duurzame verfmethode.

En dat is hoog nodig!  Verfstoffen die gebruikt worden in de textielindustrie zijn vaak schadelijk voor de natuur en bevatten soms ook zware metalen. Maar wat als er een manier is om kleurstof te krijgen door samen te werken met de natuur in plaats van haar te vernietigen?

Tijdens deze workshop op 5 januari vertelt Liene Kazaka over het Myco Colour project en de belangrijke rol van een blauwe paddenstoel. We zullen bespreken wat we wel en (nog) niet weten over paddenstoelen en de basisprincipes van het werken met paddenstoelen. Deelnemers krijgen de kans om een aantal ‘lab hacks’ voor thuis te leren door hun eigen micro-universum te maken in een Petrischaaltje. Neem jouw micro-universum mee naar huis en je zal versteld staan van de groei van paddenstoelenmycelium en andere aanwezige micro-organismen.

Deze workshop wordt gegeven in het Engels.

Gegevens

Datum:
woensdag 5 januari
Tijd:
15:00
Kosten:
€25,00
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.