Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Workshop Taal voor Eenzaamheid

maandag 29 maart - 17:30

Eenzaamheid komt in allerlei vormen en gedaanten voor. Of je nu de verbinding met klasgenoten, collega’s of vrienden mist, of het gevoel hebt ergens nooit helemaal bij te horen – we lopen er allemaal wel eens tegenaan. Hoewel de lockdown en het daaruit voortvloeiende sociale isolement eenzaamheid flink onder de aandacht heeft gebracht, blijft het toch een onderwerp waarover lang niet iedereen gemakkelijk praat.
Ook onder jongeren blijkt dit moeilijk. Schaamte, verdriet en ontkenning staan een open gesprek vaak in de weg. Bovendien zijn er weinig woorden en beelden om er genuanceerd over te kunnen praten. En dat mag best veranderen.

In de workshop Taal voor Eenzaamheid gaat Framer Framed samen met kunstenaars eenzaamheid bespreekbaar onder jongeren tussen de 16-21 jaar, door middel van artistieke, participatieve interventies. In vier sessies leren jongeren het taboe rondom eenzaamheid bespreekbaar te maken op school. Ze zullen daarbij aan de slag gaan met het verbeelden van vragen als: wat als eenzaamheid in je hand zou passen, hoe zou dat er dan uitzien? Welke eenzaamheid zou je het liefst willen verbranden? En welke bewaren?

De workshop gaat in op de persoonlijke betrokkenheid van de jongeren over dit complexe thema. We stimuleren hiermee de vaardigheden van jongeren om met hun eigen en andermans eenzaamheid om te kunnen gaan tijdens deze coronatijd.

Werkt u met (een groep) jongeren die het goed kunnen gebruiken om op een veilige en creatieve manier uiting te geven aan gevoelens van eenzaamheid? Neem bij interesse contact op via [email protected]

Start maart/april 2021. Exacte data en tijden in overleg.
Deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
maandag 29 maart
Tijd:
17:30
Activiteiten Categorie:

Locatie

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71 1093 KS

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.