Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Zaterdagmiddagconcert | Maya Fridman & Carlos Marín Rayo

zaterdag 19 maart - 15:00

Vrijwillige bijdrage

De Nederlands-Russische celliste Maya Fridman is een gepassioneerd pleitbezorger van nieuwe muziek. Na haar ontdekking van de compositie ‘Rimpelingen’ (2017) van Jan-Peter de Graaff tijdens de Gaudeamus Muziekweek, kwam haar droom uit toen De Graaff speciaal voor haar een nieuw stuk componeerde: ‘The Forest in April’.

Eerder maakten Rick van Veldhuizen en pianist Carlos Marín Rayo een pianoarrangement van ‘Rimpelingen’, dat in 2020 in première ging door laatstgenoemde en Maya Fridman en net als het nieuwe werk op het programma staat.

In ‘The Forest in April’ (2021) staat de relatie tussen solist en orkest/piano centraal als een metafoor voor de relatie tussen mens en natuur. In de compositie hoor je hoe de cellist de piano stuurt en beïnvloedt en hoe de piano langzaamaan muteert tot een gedrocht dat bezwijkt onder zijn eigen gewicht.

De andere muziekstukken die Maya Fridman & Carlos Marín Rayo spelen – van o.a. J.S. Bach, Manuel de Falla, Ernst Bloch en Erkki-Sven Tüür – leggen een emotioneel pad tussen de twee werken van De Graaff. Hierbij worden thema’s onderzocht die – zoals de luisteraar zal merken – door de eeuwen en stromingen heen gemeengoed zijn gebleven.

Gegevens

Datum:
zaterdag 19 maart
Tijd:
15:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.