Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Zomerwandeling | Amstelkwartier

zondag 10 juli - 13:00

€15,00

Amsterdam is volop in beweging. Ga mee met de architectuurwandeling van Arcam naar wijken waar volop gebouwd wordt.

Naast HAUT, Amstelbeststraat 9, 1096 AC Amsterdam

Aan de bocht van de Amstel wordt in drie fasen de wijk Amstelkwartier met 3300 nieuwe woningen gebouwd. De eerste fase van 1650 woningen is bijna afgerond. Met als kers op de taart de recente oplevering van HAUT, een 73 meter hoge hybride houten woontoren, ontworpen door Team V Architectuur. De wijk bestaat uit een mix van starters- en studentenwoningen, collectieve zelfbouwcomplexen en luxe herenhuizen.

De bouw van de tweede fase is in volle gang en duurt tot 2024. Naast de bouw van 1000 woningen komen in dit deel kleinschalige kantoren, een ‘huis van de wijk’, horeca en groen. Het in 2020 geopende Bella Vistapark, met een monumentale watertoren uit 1911 van de voormalige Zuidergasfabriek, is onderdeel van dit plan.

In juni 2022 is de Amstelstroombrug over de Duivendrechtsevaart in gebruik genomen die de nieuwe wijk verbindt met de A2 en A10. De brug is ook een verbinding voor vogels en insecten naar andere parken in de stad. VenhoevenCS en SMARTLAND landscape architects hebben op en onder de brug en in het water allerlei nestelplekken ontworpen voor 20 verschillende soorten dieren.

 

Gegevens

Datum:
zondag 10 juli
Tijd:
13:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.