Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Zomerwandeling | Centrumeiland

zondag 7 augustus - 13:00

€15,00

Amsterdam is volop in beweging. Ga mee met de architectuurwandeling van Arcam naar wijken waar volop gebouwd wordt.

Verzamelplaats op Brug 2030, 1087 NA Amsterdam

Centrumeiland is het vierde eiland van IJburg en hét zelfbouweiland van Amsterdam.  In totaal worden hier circa 1.500 woningen gebouwd, waarvan 70 procent zelfbouw. De eerste paal is in 2018 de grond ingegaan, en  de eerste bewoners zijn al in 2020 naar het eiland verhuisd.

Centrumeiland is begin 2015 gerealiseerd door het ophogen met zand. Vanwege de zandbodem kan regenwater makkelijk infiltreren en zal het eiland juist geen moeite hebben om het water kwijt te krijgen na een regenbui. Daarom wordt er van toekomstige kaveleigenaren verwacht bij te dragen aan een rainproof eiland, door regenwater op te vangen, te benutten of slim af te voeren.

Op dit moment zijn er twee wooncoöperaties in ontwikkeling, De Warren en Wooncoöperatie Torteltuin. Deze bewonersgroepen realiseren zelf hun eigen (sociale)huurwoningen, van de financiering tot en met de bouw. Centrumeiland is ook koploper in duurzaam bouwen. Maar liefst zeven projecten die nu in ontwikkeling zijn op het eiland zijn voorbeelden op het gebied van houtbouw.

De bouwblokken op Centrumeiland verspringen ten opzichte van elkaar, waardoor er korte straten met daartussen pleintjes ontstaan. Het hart van het eiland wordt gevormd door een vierkant parkje met bomen, dat al is aangeplant. Een mooi gezicht op een eiland in aanbouw!

Gegevens

Datum:
zondag 7 augustus
Tijd:
13:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.