Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ADE Playground: Metropolis + Live Score | Studio/K

woensdag 16 oktober 21:30

Op 16 oktober start het Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens dit festival wordt de danscultuur gevierd en staat dit jaar in het teken van ‘100 years of electronic music’. Ook Studio/K doet weer mee en we trappen af met de fantastische klassieker Metropolis (Fritz Lang, 1927), onder begeleiding van live elektronische muziek waardoor deze filmervaring een extra unieke dimensie krijgt.

Een van de belangrijkste thema’s in de dystopische metropool van Fritz Lang is de vage tot niet-bestaande lijn die mens en machine scheidt, een thema dat zich op verschillende manieren in de film manifesteert. Mensachtige machines, mechanische mensen en vooral de stad Metropolis, een enorme machine ontworpen als een mens en daarbinnen mannen, die allemaal als onderdeel van de machine functioneren.

Naar analogie daarvan zal de soundtrack gebaseerd zijn op archiefopnamen van fabrieksmachines, waarop Tomer Baruch en Alex Brajković de drum en elektronica spelen. Ze zullen samenwerken met de machines en een niet aflatende repetitieve mechanische muziek belichamen, die meestal wordt gesequenced of geprogrammeerd. Door muziek te maken die op zichzelf de lijn tussen mens en machine vervaagt, door zichzelf te onderwerpen aan machine-achtige bewegingen, zullen de muzikanten een deel van Metropolis worden, waardoor een gedesillusioneerde, geïntensiveerde en donkerdere ervaring van de film ontstaat.

Gegevens

Datum
woensdag 16 oktober
Tijd
21:30

Locatie

Studio/K
Timorplein 62 1094 CC + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden