Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alzheimer Café | Dementie, intimiteit en relaties | Grand Café Frankendael

dinsdag 12 februari 20:00

Gratis

Bij dementie veranderen de relaties die iemand heeft met anderen. Dat laat zich het sterkst voelen bij intieme relaties. Kenmerken van een gezonde relatie, zoals gelijkwaardigheid en wederkerigheid,  komen in het gedrang. Toch blijft bij beiden de behoefte aan aanraking, troost, genegenheid en kameraadschap bestaan. Over het algemeen is er weinig aandacht voor de gevolgen van dementie voor intimiteit, zowel in geestelijke als lichamelijke zin.

Hoe ga je als iemand met dementie, partner of naaste om met veranderende behoeften aan intimiteit? Onder intimiteit vallen behoeften aan aanraking, troost, nabijheid, maar ook gevoelens zoals kameraadschap. Hoe komen deze tot uitdrukking als jij of je naaste geheugenproblemen heeft? In hoeverre kun je met elkaar blijven delen wat je bezighoudt? Britt Fontaine spreekt hierover; zij is docent aan de Hogeschool van den Haag.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: mensen met dementie en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Elke tweede dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats, waarin iedere keer een ander thema wordt besproken en ruimte is voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.

Het Alzheimer Café is open vanaf 19:30 uur. Het programma begint om 20:00 uur en is rond 21:30 uur afgelopen. De toegang is gratis!

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 februari
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Grand Café Frankendael
Middenweg 116 1097 BT + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden