Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alzheimer café | Theatervoorstelling | Helderman | Grand Café Frankendael

dinsdag 14 januari 20:00

Gratis

Helderman is een theatervoorstelling over vergeten, dementie, ontreddering, gelukkig zijn en het zoeken naar de grens van leven en dood. De voorstelling is een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie dat is.

Een musicus met dementie geeft openheid over zijn gevoels- en belevingswereld. Helderman schetst het beeld van een mens in al zijn kunnen en niet meer kunnen, de controle tegenover de onmacht.

Thomas Borggrefe heeft veel ontmoetingen met mensen die dementie hebben en heeft zich voor deze voorstelling laten inspireren door actuele vragen, zoals ‘wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar?’ De voorstelling geeft diepe inzichten in de gevoels-en belevingswereld van een man met dementie.

Na de voorstelling gaat Thomas in gesprek met het publiek waarbij er ruimte is voor vragen en tijd voor verdiepende gesprekken.

Thomas Borggrefe is theatermaker en daarnaast parttime geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Sinds 1991 maakte hij vijf theatervoorstellingen over dementie, waaronder Tafel van twee, Bovenkamer en Helderman De voorstellingen maken de beleving van dementie invoelbaar. De impliciete boodschap van al zijn voorstellingen is om dementerende mensen gelijkwaardig, liefdevol en met respect te behandelen.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: mensen met dementie en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Elke tweede dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats (behalve in juli en augustus), waarin iedere keer een ander thema wordt besproken en ruimte is voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.

Het Alzheimer Café is open vanaf 19:30 uur. Het programma begint om 20:00 uur en is rond 21:30 uur afgelopen. De toegang is gratis!

 

Gegevens

Datum
dinsdag 14 januari
Tijd
20:00
Kosten
Gratis

Locatie

Grand Café Frankendael
Middenweg 116 1097 BT + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden