Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Amsterdam Sinfonietta + Beatrice Rana | Muziekgebouw

zaterdag 30 maart 20:15

€39,00

De Italiaanse pianiste Beatrice Rana is voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta. Ze speelt Johann Sebastian Bach, muziek waarmee zij de wereld veroverde. Het tedere Nachtmuziek is een ode van componist Mathilde Wantenaar aan de Hongaar Béla Bartók. Die schreef met zijn Divertimento feestelijke muziek met knipogen naar Bach en Mozart.

In het tweede deel van Bartóks Divertimento is het opeens uit met de lichtheid. Dit centrale deel is een onheilspellende treurzang. Alsof hij in de vooravond van de Tweede Wereldoorlog al aanvoelde dat hij Europa moest ontvluchten en nooit meer zou kunnen terugkeren. Hoe de oorlog klinkt, horen we in Battalia, een avant-gardistisch werk uit de 18e eeuw van de Bohemer Von Biber.

De 25-jarige Italiaanse pianiste Beatrice Rana verovert in rap tempo de internationale muziekwereld. In 2015 werd ze verkozen tot BBC New Generation Artist en het jaar erop kreeg ze een Fellowship van de Borletti-Buitoni Trust. De cd-release in 2017 van Bachs Goldbergvariaties vormde een mijlpaal in Rana’s carrière. De cd kwam binnen op nummer één van de UK Classical Charts en werd bekroond met de Gramophone Young Artist of the Year Award. In hetzelfde jaar maakte ze haar debuut in de BBC Proms en afgelopen januari debuteerde ze als eerste vrouwelijke pianist na Yuja Wang in de serie Meesterpianisten. Onlangs maakte ze haar debuut bij de Koninklijk Concertgebouworkest.

Uitvoerenden
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Beatrice Rana piano

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Thea Derks

20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Mathilde Wantenaar Nachtmuziek (wereldpremière strijkorkestversie)
Johann Sebastian Bach Pianoconcert nr. 1
Béla Bartók Nachtmuziek
Heinrich Ignaz Franz von Biber Battalia
Béla Bartók Divertimento

€ 39,00 | € 31,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 30 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€39,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Website:
www.muziekgebouw.nl

Wijzigingen voorbehouden