Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Andriessen Festival | AMonica Germino | Muziekgebouw

zaterdag 25 mei 15:00

€21,00

Louis Andriessen heeft heel wat decibellen achter zijn naam staan. Maar voor dit intieme project zoekt hij juist de grens van het hoorbare op: MUTED is niet minder dan het stilste stuk ooit gecomponeerd voor soloviool. Andriessen componeerde het werk voor zijn partner, de avontuurlijke violiste Monica Germino . Het werk ontstond door een intensieve samenwerking met David Lang, Julia Wolfe en Michael Gordon, de drie toonaangevende Amerikaanse componisten van het collectief Bang on a Can.

Uitgangspunt voor MUTED is de enorme verzameling dempers (‘mutes’ in het Engels) die Germino bezit. Behalve op haar eigen Ceruti-viool speelt Germino ook op een zeldzame, zacht klinkende ‘frame-viool’ (zonder klankkast) én een speciaal voor dit project ontworpen ‘fluisterviool’. Behalve een onderzoek naar het minst hoorbare is MUTED ook een vormexperiment. De vier componisten creëren ieder vier fragmenten, die door een van de anderen worden voltooid. Aan Andriessen bovendien de taak die deeltjes tot één geheel te monteren.

In opdracht van Concertgebouw de Doelen, Music on Main, Vancouver, Huddersfield Contemporary Music Festival, en het Oranjewoud Festival.

Uitvoerenden
Monica Germino viool, stem
Floriaan Ganzevoort licht, mise-en-espace

Programma
Louis Andriessen, David Lang, Julia Wolf, Michael Gordon MUTED

Ook concert om 17.00 uur

€ 21,00 | € 17,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 25 mei
Tijd:
15:00
Kosten:
€21,00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Website:
www.muziekgebouw.nl

Wijzigingen voorbehouden