Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Auke Kok over zijn biografie over Johan Cruijff | Linnaeus Boekhandel

21 november 2019 20:00

€5,00

Auke Kok vertelt over Johan Cruijff de biografie. Hij wordt geïnterviewd door Paul Strijp.

Reserveren info@linnaeusboekhandel.nl | 020 468 7192

Vrijwel iedereen denkt Johan Cruijff te kennen en dat is niet zo gek: zijn illustere carrière voltrok zich grotendeels in de schijnwerpers. Maar als mens en zelfs als sportman bleef hij in veel opzichten een mysterie. Waarom vocht hij zoveel conflicten uit? Waarom ging hij niet naar het WK 1978 en werd hij geen bondscoach in 1994? Wat stond er in de psychologische rapporten over hem? Gebruikmakend van unieke documenten en puttend uit honderden interviews met familieleden, klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers en zakenpartners geeft Auke Kok op deze en vele andere vragen antwoord. Dat doet hij in de eerste volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff – De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze ‘Jopie’ zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener, en van inspirator van miljoenen mensen over de hele wereld.

Auke Kok (1956) is non-fictieschrijver, journalist en columnist.
Hij schreef bestsellers als 1974 – Wij waren de besten, 1988 – Wij hielden van Oranje en Holleeder – De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader – Leven en dood van Anton van der Waals en zijn laatste boek 1936 – Wij gingen naar Berlijn dat bekroond werd met de titel Sportboek van het jaar 2016.
Hij wisselt zijn voetbalboeken graag af met andere onderwerpen. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg.

Paul Strijp werkt als ambtenaar bij de provincie Noord-Holland en publiceert verhalen in blogs over boeken en over alledaagse zaken. Niet in de laatste plaats is hij sportliefhebber en fan van MVV.

Gegevens

Datum
21 november 2019
Tijd
20:00
Kosten
€5,00

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29 1098 AB + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden