Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boekpresentatie | ‘Welkom in het Lloyd Hotel’ | Lloyd Hotel

donderdag 28 november 17:30

Gratis

Welkom in het Lloyd Hotel is het bijzondere verhaal van het landverhuizershotel van de Hollandse Lloyd, dat achtereenvolgens een hotel, gevangenis, jeugdgevangenis, broedplaats voor kunstenaars en weer een hotel werd. De poëtische teksten van Etsuko Nozaka en de fantasierijke tekeningen van Yasuyoshi Botan maken dit een ontdekkingstocht door een gebouw dat altijd een bijzondere plek in de geschiedenis heeft ingenomen.

In een heel groot hotel in Amsterdam wonen twee kleine muizen: Piep en Katja. Ze wonen achter de muur en kijken hoe de mensen aan hen voorbijtrekken. Terwijl de jaren verglijden verandert het gebouw telkens weer: eerst logeren er heel veel mensen, maar al snel spelen Piep en zijn familie in de verlaten kamers, verven de muren in vrolijke kleuren en zwemmen in de ondergelopen kelder.

Het kwam in 2017 uit in Japan en werd toen feestelijke gepresenteerd op de Nederlandse Ambassade in Tokyo. De boekpresentatie van de Nederlandse en Engelse vertaling is op 28 november in het Lloyd Hotel. De Japanse auteur en illustrator zullen bij het evenement aanwezig zijn. Ook zal de avond worden opgeluisterd met een speciaal Kamishibai optreden.

Gegevens

Datum
donderdag 28 november
Tijd
17:30
Kosten
Gratis

Locatie

Lloyd Hotel
Oostelijke Handelskade 34 + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden