Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boekenprogramma Hardcover L. | Rob van Wijk | Plein Theater

donderdag 18 april 20:00

€13,00

Jaap van Stralen interviewt Rob van Wijk over zijn boek. ‘De nieuwe wereldorde. Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt’. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk in zijn boek de komst van de Chinese wereldorde. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen. Hoe dit tij te keren, wordt het belangrijkste vraagstuk van onze tijd.

Hardcover L. is het boekenprogramma van Plein Theater en Linnaeus Boekhandel, een kwinkslag naar het vasthouden van een harde kaft en het tonen van wat er in de wereld gebeurt. Naar aanleiding recente non-fictieboeken gaan we in gesprek met hedendaagse schrijvers en in debat met het publiek over brandende thema’s. Deze avond is de derde editie in een reeks van zes avonden.

Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR-radio.

Kaarten zijn te bestellen via de website van Theater Oostblok

 

Gegevens

Datum:
donderdag 18 april
Tijd:
20:00
Kosten:
€13,00
Evenement Categorie:

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB + Google Maps
Website:
plein-theater.nl

Wijzigingen voorbehouden