Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cinekid on Tour Oost | Wallay (11+)| Plein theater

donderdag 24 oktober 19:30 - 21:00

€5,00

WALLAY – Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2017!
Berni Goldblad / Frankrijk, Burkina Faso, Qatar, 2017

11+, Nederlands ondertiteld, 84’

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso.

De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. Beetje bij beetje komt Ady erachter dat deze geheel onbekende omgeving, zonder dat hij het wist, ook deel uitmaakt van wie hij is.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon.

Jurycommentaar Cinekid 2017:

“Wallay is een verhaal over ergens bij horen, de band met je eigen familie en hoe je op elkaar aangewezen bent. De setting van de film is voor velen van ons even onbekend en ongewoon als voor Ady. De regisseur laat prachtig zien hoe het de jonge hoofdrolspeler lukt, na zijn aanvankelijke verzet, zich te verzoenen met zijn nieuwe omgeving. De jonge acteur Makan Nathan Diarra maakt indruk met zijn performance als de 13 jaar oude Ady uit de Parijse banlieu.”

Bekijk hier de trailer

Gegevens

Datum
donderdag 24 oktober
Tijd
19:30 - 21:00
Kosten
€5,00
Website
https://www.plein-theater.nl/agenda/8194

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB + Google Maps
Website
plein-theater.nl

Wijzigingen voorbehouden