Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Countdown Café | Back to the 70’s: Dizzy Man’s Band 2.0 + Lemming | Q-Factory

dinsdag 11 februari 20:00

Gratis

Wekelijks brengt Kees Baars in samenwerking met NH Radio en Q-Factory het populaire en legendarische live programma ‘Countdown Café’ op de radio. Iedere dinsdag vormt een gratis concert de basis van het programma wat elke zondagavond wordt uitgezonden op NH Radio.

Dizzy Man’s Band was een Nederlandse pretpopgroep uit Zaandam rond zanger Jacques Kloes. De band debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo, met een herkenbare, van Creedence Clearwater Revival (Down On The Corner) geleende melodielijn. Ook blazersrockgroepen als Blood, Sweat & Tears behoorden tot de referentiekaders, blijkens een nummer als A Matter Of Facts. Andere nummers van de groep zijn Jumbo, Mickey Mouse, Rio, The Show en Mony the phoney. Farce Majeure maakte van The Show een aanklacht op de regering (“Het is maar show”). In 1975 werd gescoord met The Opera, een nummer dat opviel door de Pavarotti-achtige intermezzo’s.

The Lemming (voorheen gekend als Lemming) scoorde tal van hits in the DUTCH TOP 40. Father John belandde zelfs in TOP OF THE POPS (UK) Hun bekendste nummers zijn : Lucifera, Father John en Queen Jacula. Deze nummers blijven jong en oud fascineren, over de generaties heen. Hun shows waren erg revolutionair en vooruitstrevend voor die tijd. Ze inspireerden en beïnvloedden tal van andere artiesten en bands. Men kan rustig stellen dat ze trendsetter waren voor een nieuwe manier van muziek maken en performen.

Gegevens

Datum
dinsdag 11 februari
Tijd
20:00
Kosten
Gratis

Locatie

Q-Factory
Atlantisplein 1 1093 NE + Google Maps
Website
q-factory-amsterdam.nl

Wijzigingen voorbehouden