Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Countdown Café | Q-Factory

dinsdag 9 april 20:00

Gratis

Met Gumbo & The Monk – Tristan – Blue Minded – Vanessa Peters

De muziek van Gumbo and the Monk is de echte rauwe Mississippi Delta Blues. Ze spelen dit op traditionele handgemaakte instrumenten als de Cigar Box Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en Muddy Waters. Ze spelen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en zijn ook graag geziene gasten bij festivals in Frankrijk en Duitsland.

Steve Lukather van Toto omschreef Tristan als: Het beste van de jaren ’70, maar dan in 2015’. Hun muziek kan het beste omschreven worden als ‘feel-good vintage Acid Jazz music’, uitgevoerd door enkele van de beste pop/jazz muzikanten uit heel Europa. Funky gitaren, Fender rhodes en synth sounds, een ritmesectie die al samenspeelt sinds begin 2000. De muziek die hieruit voortvloeit voert je direct terug naar die te gekke jaren ’70 sound en doet sterk denken aan de stijl van Snarky Puppy.

Blue Minded is een Nederlandse pop/rockband, opgericht in 2012. Oprichter Jörgen Koenen benaderde enkele bevriende en zeer ervaren muzikanten om zijn demo’s verder mee uit te werken, op te nemen en live uit te voeren. De muziek is geïnspireerd door bekende grote namen uit de popmuziek; Peter Gabriel, Sting, The Police, U2, Simple Minds en Coldplay. Het resultaat is een geheel en uniek herkenbaar eigen bandgeluid waarmee ze al als support te zien waren van o.a. Het Goede Doel en UB40.

De Texaanse singer-songwriter Vanessa Peters houdt zich op in het muzikale terrein van de folkpop met een vleugje country. Denk daarbij aan artiesten zoals Amy MacDonald, Katie Melua, The Cranberries of Suzanne Vega. Met het nieuw album “Foxhole Prayers” toegevoegd aan haar collectie, zingt ze de sterren van de hemel

Gegevens

Datum:
dinsdag 9 april
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Q-Factory
Atlantisplein 1 1093 NE + Google Maps
Website:
q-factory-amsterdam.nl

Wijzigingen voorbehouden