Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De grote krimp | Arne Hendriks | Compagnietheater

donderdag 16 mei 20:00

€13,00

Kunnen we de wereld redden door te krimpen?

Kunstenaar Arne Hendriks en De Grote Krimp slaan de handen ineen en presenteren u: Krimpen maar!

Een show over de wereld van onstuimige en oneindige groei. Over de grenzen van veel, groter en meer en het verlangen naar weinig, kleiner en minder.

Kunstenaar Arne Hendriks, al jaren specialist op het gebied van de krimpende mens, neemt u tijdens deze avond mee in de wondere wereld van krimp. We maken kennis met grootheden uit de geschiedenis van de krimp zoals de leguaan en de regenwurm. We spreken met kankeronderzoeker Tom Wurdinger over wat we kunnen leren van de kankercel. We bewandelen samen met een sjamaan de weg naar minder en kleiner en onderzoeken hoe we als mens zelf maar ook als mensheid kunnen krimpen.

Arne Hendriks shows us the way. In 3 aktes van groei naar krimp.

Over de Grote Krimp

‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen’ – dit waren de eerste woorden van God tegen de mens.

En talrijk werden we! We zijn met meer dan 7,6 miljard mensen op aarde, dat zijn ruim twee keer zoveel mensen als vijftig jaar geleden. Voor 2050 voorspelt de Verenigde Naties 10 miljard mensen.

De Grote Krimp opent het gesprek over deze explosieve groei van de wereldbevolking en de gevolgen daarvan. Een gevoelig onderwerp, want wie ben ik om jou te vertellen dat je géén kind mag?

Gegevens

Datum:
donderdag 16 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
€13,00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.compagnietheater.nl/programma/de-grote-krimp-iii-krimpen-maar/

Locatie

Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50 1012 CX + Google Maps

Wijzigingen voorbehouden